Polystone PGX - матеріал з унікальним УФ стабілізатором

01.07.2019

Polystone® P cополімер UV PG і Polystone® cополімер P UV PGX (далі — PG і PGX) виробляє компанія Röchling Engineering Plastics. PG і PGX — це матеріали на основі поліпропілену, розроблені й призначені для будівництва домашніх плавальних басейнів. Вони були розроблені з урахуванням вимог інсталяторів і відповідних технічних стандартів.

Polystone P сополімер UV використовує високоякісні стабілізатори, які навряд чи можна замінити протягом багатьох років. Polystone P PG UV і PGX UV є вдосконаленням матеріалу, що вже давно зарекомендував себе та містять новітні антиоксиданти. Вони збільшують стійкість матеріалу до ультрафіолету, завдяки чому забезпечується чудова стійкість кольору протягом багатьох років.

Властивості продукту

Сильні сторони PG і PGX — це відсутність водопоглинання, відшаровування, дуже висока ударостійкість навіть за низької температури, можливість створювати різні форми басейну завдяки відносній гнучкості за високої міцності на повзучість та ударну в'язкість.

Повний пакет для будівництва басейну

PG і PGX виробляються у вигляді напівфабрикатів, включно з екструдованими листами, рулонами, зварювальними дротиками та обробленими профілями для окрайків басейну в багатьох стандартних розмірах і кольорах. Нестандартні версії можуть бути виготовлені на запит.

Обробка продукту

Як напівфабрикати, вони повинні піддаватися подальшій обробці різними методами, такими як різання, свердління і механічна обробка. Вони ідеально піддаються зварюванню відповідно до інструкцій зі зварювання термопластів згідно з DVS 2207-11, DVS 2207-4 і DVS 2207-3.

Гарантія якості

Röchling Engineering Plastics постійно випробовує матеріали у своїх лабораторіях, щоб забезпечувати якість на всіх етапах виробництва продукції. Всі відповідні властивості матеріалу регулярно й компетентно визначаються та оцінюються.

Постійний автоматичний контроль поверхні листа прямо на виробничій лінії під час виготовлення матеріалу забезпечує контроль якості поверхні та стабільності кольору.

Röchling Engineering Plastics має інтегровану й підтримувану систему управління якістю ISO 9001.

Екструдовані листи виробляються відповідно до технічного стандарту EN ISO 15013: Пластмаси. Екструдовані листи поліпропілену (PP). Вимоги та методи випробувань.

Сополімер Polystone® P UV PG і PGX відповідає вимогам стійкості до корозії та осмосу, визначеним EN 16582-1: Домашні плавальні басейни. Частина 1. Загальні вимоги, включно з безпекою та методами випробувань.

 

Рекомендації щодо очищення води в басейні

Що стосується дозування хімічних речовин на основі хлору в басейни з PG і PGX, слід ураховувати такі рекомендації:

  • Рідкі агенти не варто наносити безпосередньо в басейн без попереднього й достатнього розведення та відповідного змішування з водою басейну. Таблетки хлору слід наносити так, щоб вони поступово розчинялися у всьому басейні — у скімерах або поплавцях. Електрохлорування слід відрегулювати, щоб постійно генерувати потрібну кількість хлору.
  • Щоб забезпечити швидке розведення хлору у воді, потрібна достатня циркуляція води в басейні. Необхідно ретельно продумати комбінації окремих способів знезараження води з урахуванням кінцевої кількості хлору у воді. Нерозбавлені або недостатньо розбавлені рідкі агенти чи таблетки не повинні вступати в прямий контакт із матеріалом, в іншому випадку може з'явитися безповоротна зміна кольору точок.
  • Під час використання газоподібного хлору, діоксиду хлору або інших дезінфікуючих засобів і методів рекомендовано обговорити сумісність PG і PGX з Röchling Engineering Plastics.

Атмосферостійкість

Сополімер Polystone® P UV PG і PGX містить систему стабілізації ультрафіолету для досягнення стійкості до ультрафіолетового випромінювання і захисту кольору в разі впливу прямих сонячних променів.

Атмосферостійкість матеріалів перевірена за допомогою тесту на старіння, проведеного в пришвидшених умовах.

Умови тестування:

Початок зберігання 5 жовтня 2017 року — кінець зберігання 24 березня 2018 року.

Матеріали:

Polystone P сополімер UV

Polystone P сополімер PG UV

Polystone P сополімер PGX UV

УФ-лампа: UVA 340

Температура 30–32 °С

Уміст хлору 3 мг/л

Значення pH від 6,10 до 6,90

 

Час індукції окислення (OIT) після 25 тижнів впливу хлору та УФ-випромінювання

 

Зміна кольору (Delta E) після закінчення 25 тижнів

Порівняння зразка, який зазнав пришвидшеного старіння, і невикористаного Polystone P Premium PG UV PGX найвищої якості

 

Після 25 тижнів випробувань ви не побачите відмінностей у кольорі між протестованим і невикористаним зразком PGX.

Світлова мікроскопія (флуоресценція)

 

За допомогою світлового мікроскопа AxioImager флуоресценція (збудження зеленим світлом) використовувалася для отримання 20-кратного збільшення.

 

Сканування електронним мікроскопом

 

Вимірювання проводилося за допомогою електронного мікроскопа EvoMa10 від Zeiss зі збільшенням до 2000х.

Нова стабілізація

Системи стабілізації, розроблені в минулому, протягом десятиліть довели свою ефективність у багатьох сферах застосування.

Polystone P сополімер UV використовує високоякісні стабілізатори, які навряд чи можна замінити протягом багатьох років.

Нове покоління матеріалів винайшла провідна хімічна компанія  Röchling і протестувала їх. Сополімери Polystone P PG UV і PGX UV містять розроблені останнім часом антиоксиданти, що збільшують стійкість матеріалу вперед, як ніколи раніше, завдяки чому сополімер Polystone P PGX UV забезпечує чудову якість.

 

Стабільність кольору

Перехід до більш високої стабільності кольору знижує ризик пришвидшеного знебарвлення.

Зміни кольору, які з’являються поступово, не можуть бути повністю виключені:

  • стійкість ПП до окислювального впливу хлору та вільних радикалів є обмеженою;
  • оптичні зміни на поверхні, залишкова стабільність у поперечному перерізі;
  • немає впливу на загальний опір, придатність, якість і термін служби басейну.

 

Polystone® P пропонує багато переваг порівняно з іншими матеріалами:

  • найкращі механічні властивості, такі як ударна в'язкість;
  • не вбирає вологу;
  • без розшарування;
  • чудова зварюваність для водонепроникності;
  • простота в обертанні.

Поділитися

Стрічка новин: